supersnelle magnetron vanille cake

Vanille Magnetron-Cake – supersnel!

Deze lekkere vanillecake maak je in de magnetron en is al binnen 15-30 min klaar. De meeste tijd zit in de ingrediënten pakken en afwegen ;). Superhandig als je last-minute visite krijgt of een verjaardag of feestje vergeten was! Deze cake maak ik af met een botercrème met Nutella & pindakaas, dit recept staat op YouTube.

VIDEO

Aantal:1 cakeje

INGREDIËNTEN
  

  • 60 g roomboter
  • 50 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40 g yoghurt
  • 120 g melk
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • beetje zout

BENODIGDE MATERIALEN

  • magnetron
  • magnetronschaal (mijne was ongeveer 16 cm diameter, maar je kan ook ander formaat nemen)
  • garde
  • Weegschaal

INSTRUCTIES
 

  • Zorg ervoor dat de 60 g boter een beetje zacht is (even kort in de magnetron), het hoeft niet helemaal vloeibaar gesmolten te zijn, maar makkelijk te mixen met garde..
  • Voeg 50 g suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe en mix dit er met de garde even doorheen.
  • Voeg 40 g yoghurt toe en mix dit er kort doorheen.
  • Doe in een apart bakje 100 g bloem met 1 tl bakpoeder en een beetje zout en roer dit door elkaar heen.
  • Voeg dit bloem-mengsel toe en mix het er met de garde doorheen. Het is niet erg als het niet helemaal al er doorheen gemixt is, als het grootste deel maar opgenomen is.
  • Voeg dan 120 g melk toe en mix dit er met de garde doorheen. Probeer zo veel mogelijk de klonten eruit te kloppen.
  • Doe in de magnetronschaal wat boter/olie/bakspray op de randjes en een bakpapier op de bodem.
  • Doe het beslag erin en zet het op de hoogste stand in de magnetron.
  • Het verschilt heel erg per mangetron, maar ook per schaal hoe lang dit zal duren. Een keramieke kom wordt veel warmer in de magnetron, dus het zou kunnen dat het dan veel sneller gaat bijvoorbeeld. Bij mij duurde het 4 min. Check met een prikkertje of deze er schoon uitkomt, als dit zo is dan is je cake klaar.
  • Maak de randjes los met een mes of prikertje en stort de cake op de kop op je serveerplank.
  • Nu even laten afkoelen en dan kun je evt een topping maken om erop te doen! Het recept voor Nutella-Pindakaas-Botercrème vind je hier op YouTube en hieronder in de notities! 🙂
  • Je kunt het natuurlijk ook gewoon zo opeten of het is ook erg lekker met slagroom & aardbeien bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

NOTITIES

Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @bakeyouhappy.byniki en gebruik #bakeyouhappy

CONTACT - DISCLAIMERPRIVACY VERKLARING - ALGEMENE VOORWAARDEN

©2021 Bake You Happy

 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?