tiramisu rol

Tiramisu Rol

Ik heb een superlekkere en simpele tiramisu rol gemaakt. Deze is heel snel en makkelijk te maken! Je hoeft er helemaal niks voor te bakken.
Donderdag 15 juli ga ik deze live bakken via YouTube & TikTok om 19.30 uur. Jij kunt dan natuurlijk ook meebakken. In onderstaand boodschappenlijstje zie je wat je hiervoor nodig hebt!
Livestream YouTube: https://youtu.be/2O08Wh97I2M
De instructies heb ik ook alvast uitgetypt, maar de video komt komende dagen online!

VIDEO

Aantal:1 cakerol

INGREDIËNTEN
  

  • 1,5 pak lange vingers (1 pak = 175 g / ca 29 stuks)
  • 500 g mascarpone
  • 400 g slagroom LET OP: 200 g voor de vulling en rest later voor decoratie
  • 70 g bruine basterdsuiker
  • 2 kopjes espresso (of sterke koffie)
  • evt likeur als je dit lekker vindt bijv amaretto
  • cacao
  • 1 zakje vanillesuiker

BENODIGDE MATERIALEN

INSTRUCTIES
 

VULLING

  • Klop de 500g mascarpone los
  • Voeg de 200 g slagroom en 70 g bruine basterdsuiker toe (deze kun je misschien het beste eerst met elkaar mengen, zodat de suiker een beetje oplost in de slagroom)
  • Mix het geheel kort door tot een stevig en luchtig mengsel

IN ELKAAR ZETTEN

  • Neem de espresso of koffie (afgekoeld) en doe dit in een bakje waar je de lange vingers goed in kunt dopen.
  • Voeg evt een likeur toe als je dit lekker vindt.
  • Leg een vel bakpapier klaar
  • Doop de lange vingers in de koffie + likeur en maak rijen van de lange vingers (zie video, die binnenkort online komt)
  • Verspreid de vulling nu over de lange vingers (gebruik nog niet alles, beetje overhouden voor de buitenkant)
  • Doe een beetje cacao over de vulling heen
  • Rol het op met behulp van het bakpapier.
  • Zet het even in de koelkast
  • Klop de rest van de slagroom op (200g) met 1 zakje vanille suiker
  • Spatel door de vulling een beetje slagroom, totdat je een goede hoeveelheid hebt om de buitenkant te bedekken en verdeel dit over de buitenkant van de rol
  • Doe hier cacao overheen
  • Doe hier evt nog een restant van de vulling bovenop ter decoratie of evt wat overgebleven slagroom ter decoratie.
  • Snijd eventueel nog de zijkantjes eraf om een mooi strakke rol te krijgen (deze kun je dan zelf lekker alvast proeven ;))
  • Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @bakeyouhappy.byniki en gebruik #bakeyouhappy

CONTACT - DISCLAIMERPRIVACY VERKLARING - ALGEMENE VOORWAARDEN

©2021 Bake You Happy

 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?