cupcake recept

Cupcakes – super eenvoudig basisrecept

Voor cupcakes bestaan ontzettend veel recepten. Dit is een heel eenvoudig basisrecept, waar je allerlei andere smaken nog aan toe kunt voegen. Dit recept is de cupcake basis (dus het cake-gedeelte), kijk hier voor de botercreme en hier voor het decoreren van de cupcake.
5 van 1 stem

VIDEO

Aantal:10 cupcakes

INGREDIËNTEN
  

  • 125 g roomboter kamertemperatuur
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g suiker ik gebruik 15 g vanillesuiker, 110 g witte basterdsuiker, maar je kan ook kristalsuiker doen
  • 2 eieren m
  • 1 snuf zout
  • 30 ml melk (2 eetlepels)
  • evt een smaakmaker/vulling ik doe 2 el speculaaskruiden en 2 el melk

BENODIGDE MATERIALEN

  • cupcake-bakblik (hier doe je de papiertjes in, dan blijven ze mooi rond, het kan ook zonder zo’n blik, maar dat wordt de vorm wat minder mooi)
  • cupcake-papiertjes
  • evt ijsschep of spuitzak

INSTRUCTIES
 

  • 1. Verwarm de oven voor op 175 °C (meer info)
  • 2. Alle ingrediënten afwegen en in een kom doen, behalve de melk en vulling
  •   125 g roomboter
  •   125 g zelfrijzend bakmeel
  •   125 g suiker (ik doe 15 g vanille & 110 g witte basterd)
  •   2 eieren (m)
  •   snuf zout
  • 3. Mix tot het kort tot het één geheel is zonder klontjes. Niet langer mixen, daar wordt het minder lekker van.
  • 4. Voeg de melk toe en mix het weer kort. – 30 ml melk (=2 eetlepels)
  • 5. Voeg smaakmakers/vullingen toe en mix het kort (ik doe hier 2 el speculaaskruiden en 2 el melk, de melk doe ik omdat de kruiden de cupcakes wat droger maken dus doe dit alleen als je ook kruiden toevoegt)
  • 6. Doe de cupcake-papiertjes in de bakvorm
  • 7. Vul ze met het cupcake beslag (ongeveer 2/3 vol, ik doe zelf 45 gram per cupcake), dit kun je met 2 lepels doen of je kan het erin spuiten met een spuitzak (hiermee kun je het meest precies afwegen) of scheppen met een ijslepel. Bekijk deze verschillende methodes in de video.
  • 8. Bak ze ongeveer 20 min* af, je kan met een prikkertje erin prikken om te kijken of ze klaar zijn. Als de prikker er droog uit komt dan is het goed.
  • 9. Haal ze er direct uit en laat ze op de kop afkoelen. bekijk de video om te zien hoe je dit handig kunt doen

NOTITIES

Bekijk het recept voor de eenvoudige botercreme hier.
Bekijk de uitleg voor het decoreren van de cupcakes hier. 
*lees hier meer over baktijd
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @bakeyouhappy.byniki en gebruik #bakeyouhappy
1 Reactie
  1. Profile photo ofEsme
    Esmé 2 maanden geleden

    5 stars
    Heerlijke cupcakes! En snel en makkelijk om te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




*

CONTACT - DISCLAIMERPRIVACY VERKLARING - ALGEMENE VOORWAARDEN

©2020 Bake You Happy

 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?