Chocoladefudge

Nog één laatste recept wat echt simpel is, daarmee hebben we een soort van maandthema gehad, 4 weken simpel bakken! Dit recept is openbaar beschikbaar voor iedereen. Vanaf volgende week gaan we weer iets uitdagender aan de slag ;).

VIDEO

INGREDIËNTEN
  

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 400 g chocola Ik deed 200 g pure choco + 200 g witte choco, je kunt ook gewoon 400g van 1 soort choco gebruiken. Als je minder zoet wilt, kun je beter een 70% pure choco gebruiken.
  • vulling kies wat jij lekker vind, ik deed de helft met allerlei noten en de andere helft met oreo + nutella

INSTRUCTIES
 

Voorbereidingen

  • Bekleed een vorm met bakpapier (ik gebruik een bakvorm van 16x26cm, maar je kunt elke soort vorm gebruiken, het hoeft niet in de oven)
  • Snijd de vullingen wat kleiner
  • Als je chocoladerepen gebruikt, hak deze dan ook klein
  • Je kunt gewoon 1 soort fudge maken. Maar ik maak zelf in deze video 2 soorten fudge, de helft met witte choco en de helft met pure choco. Ik maak er dan laagjes van, dus doe eerst een laagje witte choco fudge, daarna de vulling en daarna de pure choco fudge, zie video voor verduidelijking ;). Kies hieronder de versie die jij maakt.

Fudge maken -met 1 soort chocola

  • Doe 1 blik gecondenseerde melk met 400 g chocola in een pannetje en zet dit op een laag vuur.
  • Blijf constant roeren totdat alle choco gesmolten is.
  • Als je ook 1 soort vulling gebruikt voor de hele fudge, dan kun je er nu je vulling er doorheen te roeren. Wil je 2 soorten vulling? Dan kun je het doen zoals de laagjes.
  • Doe het in je bakvorm doen en strijk het zo glad mogelijk uit.
  • Zet de fudge minstens een paar uur in de koelkast en snijd het daarna in mooie blokjes.

Fudge maken – laagjes met 2 soorten chocola

  • Als je net als ik laagjes maakt, dan begin je nu met de onderste laag: 190g gecondenseerde melk + 200g witte chocola in een pannetje doen.
  • Zet dit op een laag vuur en blijf constant roeren totdat alle choco gesmolten is.
  • Doe dit in de bakvorm en strijk het zo glad mogelijk uit. Ik bewaarde wel een klein beetje witte choco fudge, voor decoratie bovenop. (doe dit in een kommetje wat in de magnetron kan)
  • Doe nu de vulling er overheen, ik deed de ene helft met gemengde noten en de andere helft met oreo & nutella.
  • Ik duwde de vulling een beetje in de fudge-laag.
  • Maak nu de andere fudge-laag door de 200g pure chocola en 195g gecondenseerde melk in de pan te doen en weer op laag vuur te zetten. Roer steeds door tot alle choco gemolten is.
  • Maak ook het restje witte choco fudge weer een beetje warm, zodat het wat zachter wordt.
  • Doe de pure choco fudge er overheen en strijk het uit over de hele vorm.
  • Maak nu strepen met de witte choco fudge en snijd met een mes haaks op de strepen door de fudge laag heen. (verduidelijking in de video ;))
  • Zet de fudge minstens een paar uur in de koelkast en snijd het daarna in mooie blokjes.
  • Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @bakeyouhappy.byniki en gebruik #bakeyouhappy

BESPREEK DIT RECEPT

CONTACT - DISCLAIMERPRIVACY VERKLARING - ALGEMENE VOORWAARDEN

©2021 Bake You Happy

 

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?